Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Linux er dødt

Redaktøren i LinuxPlanet har satt inn dødsannonsen for Linux som operativsystem for desktopbrukere. Applikasjonene er rett og slett ubrukelige, mener han.

Linux er dødt
Kevin Reichard i LinuxPlanet har ingen tro på at Linux vil kunne dominere desktop-markedet innen overskuelig fremtid, og mener i stedet Linux bør bygge videre på sin suksess som server-system.

«Joda, det rykker fremdeles litt i liket, ,en vi venter alle på den offisielle dødserklæringen,» skriver Reichard i artikkelen Rip: Linux on the Desktop. Han peker blant annet på mislykkete forsøk blant annet fra Corel og Eazel på å distribuere og tjene penger på Linux.

Linux er også nesten ubrukelig til daglidagse arbeidsoppgaver. Dette skyldes en stor mangel på tilgjengelige og nyttige applikasjoner, og da hjelper det ikke at selve operativsystemet er aldri så stabilt og velfungerende – det er applikasjoner som sluttbrukeren bryr seg om, understreker Reichards.

Linux har derimot blitt et verdifullt og viktig server operativsystem, og Reichard mener man ikke må sitte og sutre over desktop-Linux’ død, men i stedet satse på å bygge videre på denne artikkelen.

Artikkelen i sin helhet finner du på www.linuxplanet.com