Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Playstation 2 blir PC for stua

E3 Expo (Los Angeles): Mens Microsoft og Nintendo er travelt opptatte med å vise frem sine nye spillkonsoller, jobber Sony med å transformere PS2 til en fullverdig surfeboks for sofakroken.

PS2 med skjerm, tast og k
Ved hjelp av en serie nytt tilleggsutstyr vil Sony forandre sin Playstation 2 fra spillboks til stuas lille underholdningssterminal, hvor du skal kunne surfe, shoppe, og laste ned film og musikk. Også spille litt, da.

Produktet som først og fremst vil gjøre dette mulig er en harddisk på 40 gigabyte, som stappes inn i ekspansjonsluken bak i maskinen. På utsiden av harddisken kan man deretter plassere et kombinert Ethernet nettverkskort og analogt modem, som kan benyttes med din eksisterende nett-tilbyder.

Sony spinner sitt nett

Aller først vil PS2s online-muligheter så smått bli tatt i bruk av en rekke spill, som Twisted Metal Online og SOCOM: US Navy Seals, hvor man kan spille mot andre, og laste opp resultater og hi-scores til sentrale servere.

Men når Sony samtidig stiller med eksternt tastatur og mus, er det ikke først og fremst med spill i tankene. Målet er å gjøre “PS2 network” til en realitet i løpet av 2002, blant annet gjennom det nylig annonserte samarbeidet med America Online og Cisco, som vil sørge for at Playstation 2 blir blant de første underholdningsmaskinene til å være utstyrt med en kombinert IPv4/IPv6 protokoll-stack (altså støtte for neste generasjons internettprotokoll).

Harddisken, med tilhørende nettverkskort og analogmodem, settes inn i ekspansjonsplassen bak på maskinen.

Netscape, Flash og Real Player

Selve surfingen vil skje ved hjelp av en PS2-tilpasset nettleser fra Netscape, som nok ser på dette som en velkommen muighet til å gjenvinne noe av sin tapte markedsposisjon. Netscape på PS2 vil suppleres med Flash-støtte fra Macromedia, såvel som streaming media gjennom integrering av Real Player 8.

– Utover spilloppdateringer og online-spilling, vil man bruke Playstation 2 til instant messaging, chat, e-post, og ikke minst få muligheten til å laste ned og nyte et stort utvalg av både video og musikk. Og vi skal passe på å gjøre det så enkelt som mulig, sier Kaz Hirai, president i Sony Computer Entertainment America.

Med tanke på at Sony nå også er i ferd med å åpne egen nettbank, er det jo ikke vanskelig å forestille seg PS2 som shopping-apparat.

Riktignok er det ikke alltid like optimalt å surfe nettet på en vanlig TV-skjerm, siden oppløsningen ofte er lavere enn det mange nettsteder er tilpasset for. Dette gir Sony botemiddel for ved å også lansere en egen PS2 høyoppløselig LCD-skjerm.

En gang i 2002…

Både skjerm, PC, tastatur, harddisk, og nettverkskort/modem skal lanseres på det amerikanske markedet høsten 2001, men det er foreløpig ikke sikkert når det blir vår tur i Europa, og heller ikke hva prisene på utstyret vil bli.

Stikkord: spilltester