Annonse


XP vil likevel støtte USB2.0

Mangelen på støtte for USB 2.0 i Windows XP bekymrer Intel, fordi det skaper ekstra problemer for den som vil benytte utstyr som baserer seg på denne standarden. Microsoft sier nå at de likevel vil skrive drivere som kan installeres manuelt. Slike drivere appellerer først og fremst til teknologipionerer som ikke er redd for å installere dem.

Ønsker stabilitet

Microsoft har tidligere begrunnet avgjørelsen om ikke å støtte USB 2.0 med at det ikke finnes hardware de har kunnet teste mot Windows XP. Samtidig sier selskapet at de er blitt adskillig mer kresne i forhold til nye funksjoner i frykt for å skape et ustabilt operativsystem (hvem var det som sa noe?).

Tidligere forbrukerutgaver av Microsofts operativsystemer, som Windows 95 og 98 har hatt en tilbøyelighet til å krasje langt oftere enn konkurrentene Unix, Linux eller Windows NT. XP baserer seg på NT-teknologi, men vil bli rettet både mot bedrifts- og forbrukermarkedet.

Update

Microsoft opplyser at driverne for USB 2.0 vil bli tilgjengelig blant annet gjennom Windows Update og forhandlere av software.

Annonse


USB 2.0 markedsføres som høyhastighets USB, og er et mottrekk mot Apples FireWire (IEEE 1394). USB 2.0 skal være en åpen standard, mens bruken av IEEE 1394 krever lisens.

USB 2.0, som ble standardisert sist høst, skal kunne gi hastigheter som er opp til 40 ganger raskere enn dagens USB, skriver News.com