Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Må fjerne basestasjon fra skole

For første gang har en britisk mobiloperatøren føyet seg etter lokalbefolkningens ønske om å demontere en mobilmast.

Basestasjon
Foreldre og beboere i Stockport har bedt mobiloperatøren Orange om å fjerne en mobilmast som er montert nær en barneskole i Greater Manchester, da de er bekymret for eventuelle helseskadelig langtidsvirkninger fra strålingen. Etter måneders krangel og forhandliner går Orange med på å fjerne antennen, for å slippe rettssak.

Fjerne flere?

Orange har et ukjent antall andre lignende krav rettet mot seg, og nekter å uttale seg om hvorvidt denne avgjørelsen vil ha innvirkning på operatørens villighet til også å fjerne andre mobilmaster fra sensitive områder, skriver ZDNet.

Mange undrer seg naturlig nok om hvilken effekt dette vil ha for utbyggingen av GPRS og 3G-nettverk, som krever at et stort antall nye antenner settes opp.

Stikkord: Mobil