Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Athlon…4!!?

AMD tar en spansk en i døpingen av sin nye prosessor – de fryktet nok at “Athlon 2” ville tatt seg stusselig ut ved siden av “Pentium 4”

AMD Athlon
Det er ikke til å stikke under en stol at det ligger helt andre ting bak navnegivningen av prosessorer enn det å beskrive tekniske aspekter ved produktet, og heller ikke at AMDs beslutning er et ledd i salgsracet mot Intels Pentium 4.

Den nye prosessoren fra AMD skal altså hete Athlon 4. Det finnes ingen Athlon 2 eller Athlon 3.

Først på laptop

Athlon 4 vil trekke betydelig mindre strøm fra hovedkortet enn tidligere Athlon-brikker, og AMD vil derfor score et vesentlig poeng ved å kunne lansere Athlon 4 for bærbare PC-er allerede nå i mai, ifølge ZDNet.

Pentium 4 skal etter planen ikke dukke opp i laptop-versjon før 2002.