Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lommeregner med digitalkamera

Det begynner å bli en stund siden lommeregnere med kvadratrot var noe av det ypperste innen moderne teknologi. Men kalkulatorprodusentene vet å fornye seg!

Kalkulator med kamera
Tenk deg at du står ved kiosken og regner på om du har råd til 2,4 Hg smågodt, en pølse med løk og to pakker Lakryl med bringebærsmak. Foran deg i køen står Hans Wilhelm Steinfelt som har kjøpt en grill i lompe og snur seg for å stoppe en Taxi. Hadde du nå hatt et fotoapparat kunne du i løpet av kort tid vært en holden mann!

Dårlig oppløsning

Det er i slike situasjoner BizCam kommer til sin nytte. Lommeregneren er utstyrt med en liten linse, og kan ta digitale bilder med en oppløsning på 640 x 480 punkter (Nesten nok til et passbilde). Kameraet kan kobles til en PC via USB, og det innbygde minnet har plass til hele 100 bilder i laveste oppløsning (352 x 288 punkter).

Kalkulatoren får med sine mål på 12 x 7 x 1,5 centimeter plass i de fleste lommer. Og via etbadapter kan du også benytte det som WEB-kamera.

Under tusenlappen

Det har ikke lyktes oss å finne noen norsk distributør, men i tyskland selges lommeregneren for ca 220 mark (tilsvarer med dagens kurs om lag 910 kroner). Men da får du til gjengjeld en lommeregner som står til linjalen med solcelledrevet klokke.