Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Svenskene vil doble bredbåndsprisen

Innen ti år kan prisen på bredbånd være doblet i forhold til dagens nivå. Det er konklusjonen til de største svenske bredbåndsleverandørene.

Bredbåndstilbyderne i Sverige sier at de rett og slett ikke tjener nok penger med dagens prissetting, og skrur derfor opp prisene.

ADSL fra Telia går opp 37,5 prosent, fra 250 til 325 svenske kroner. Comhem går opp 47.5 prosent, og UPC satte nylig opp sine priser.

– Det kan bli enda dyrere. Mellom 400 og 500 kroner er et rimelig nivå for at det skal være økonomi i dette, sier Claes Bonnier i Telenordia til Dagens Industri.

Næringsminister Björn Rosengren er enig.

– I lengden er jeg overbevist om at den optiske kabelen tar over, og man får telefoni, video og andre tjenester. Da kommer en pris på 500 kroner å bli billigere enn det tjenestene koster hver for seg, sier Rosengren.

Hva med Norge?

Prisnivået på bredbånd i Norge ligger betydelig høyere enn i Sverige, UPC er tydeligvis enige i at det er greit å betale litt mer, og setter fra 1. juni opp månedsavgiften på Chello Maestro til 469,- (de øker samtidig hastigheten fra 640 kbit/s til 768 kbit/s).

Norges største bredbåndsleverandør tror på ingen måte prisene har stabilisert seg, selv om de ikke vil spekulere i eventuelle ytterligere prisøkninger i tiden som kommer.

– Bredbåndmarkedet på Internett er et relativt nytt marked, som er i stadig forandring. Stadig nye tjenester kommer inn, og vi tror ikke prisene helt har satt seg enda, sier informasjonssjef i UPC, Wibecke Brusdal, til ITavisen.no.

Stikkord: internett