Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mus med ball sparer høyrehanda

Får du vondt i armen etter å ha fingret for mye med musa di kalles det for musesyke. Utallige kontoransatte har følt problemet, som har bidratt til å holde sykefraværet oppe.

Trackball Explorer, er en type mus der de tradisjonelle kulene på undersiden er byttet ut med baller som ligger på toppen. Når du triller på en slik ball beveger du bare på hånden. Dermed slipper du å bruke de langt kraftigere armmusklene til finmotorikk.

Slipper å skyve

Microsofts nyeste trackball er en relativt stor dings. Det gjør egentlig ikke så mye, ettersom du slipper å skyve den rundt på en musematte. I stedet hviler du hånden på musa mens peke-og langefinger beveger ballen.

Forskjellen på Trackball Explorer og den tidligere modellen Trackball Optical er flere. Den tydeligste forskjellen ligger i måten du håndterer musen på. På Optical styrer du ballen med tommelen, mens du på Explorer bruker tommelen til rulleknapp og to museknapper. Explorer har i tillegg to taster til høyre for ballen.

Raskere manøvrering

Den medfølgende programvaren lar deg definere funksjoner for de ulike tastene, og som det ligger i navnet, Explorer er laget for å gi deg raskere manøvrering når du utforsker Internettet.

Det tar ikke lang tid å venne seg til Trackball. Kulen leses hele 2000 ganger per sekund, og presisjonsnivået er godt. Den største knappen på tommelsiden er på forhånd satt opp som venstre musetast. Å dobbeltklikke med tommelen er ikke særlig behagelig, så jeg valgte ganske tidlig å flytte denne funksjonen over til motsatt side.

Presisjon

Selv om fingrene hviler på tastene er faren for utilsiktet klikking liten. Knappene yter akkurat så mye motstand at det må en viljestyrt handling til før responsen kommer.

Installeringen via USB kunne ikke vært enklere. Ballen virket før programvaren var installert.

Stikkord: dings, testprodukt