Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Diablo får seg en på tygga

Siste oppdatering til det populære online-spillet Diablo 2 anklages for å kunne brukes til å rote gjennom harddisken din, og reaksjonen fra spillerne har ikke uteblitt. I går ble nettstedet til Blizzard hacket.

Diablo2 (skalle)
Patch 1.06 inneholder en teknisk løsning som skal sjekke om de som spiller Diablo 2 på Battle.net jukser. Dette gjøres ved å sjekke enkelte filer på harddiske din. Brukeravtalen spillerne må godkjenne er også oppdatert for å la spillselskapet Blizzard gjøre seg nytte av den nye funksjonen.

Men en del sinte spillere mener ikke bare at den nye brukeravtalen er lovstridig i henholdt til tysk lov, men er også bekymret for at teknologien i patch 1.06 kan brukes til å uhemmet gjennomsøke spillernes harddisker, skriver TheRegister.

Fortsetter anklagene, og Blizzard velger å holde fast ved den nye brukeravtalen, er det ikke umulig at saken havner i retten.

Hacket av sinte spillere?

Da nettstedet til Blizzard og battle.net ble satt ut i drift av hackere i går, er det naturligvis ikke urimelig å anta at det har noe med selskapets ugunst hos enkelte spillerne å gjøre.

Selv sier Blizzard til TheRegister at den eneste hensikten med den nye funksjonen er å kunne lete etter enkelte sjeldne «items» og filer som gjør at man kan jukse i Diablo 2.

Stikkord: spilltester