Annonse


Ny auto-wap fra NetCom

NetCom sier det nye systemet er et skritt på veien til å senke brukerterskelen ytterligere på wap, som ofte beskyldes for å være vanskelig tilgjengelig og innpakket i en labyrint av vanskelig telefoninnstillinger.

Bruken av den nye tjenesten er i utgangspunktet enkel – du sender rett og slett bare en tekstmelding til 1989, som inneholder ordet “wap” + modellbetegnelsen på telefonen din. Er det med andre ord snakk om en Ericsson 320, blir meldingen “wap 320”.

Automatisk for deg?

NetCom har fremdeles et par bugs å fikse, men i utgangspunktet skal systemet fungere med samtlige telefoner på markedet som støtter automatisk systemkonfigurasjon via SMS, såkalt OTA (Over The Air).

Hvordan vet du om du har en slik telefon? Hvis telefonen din ikke har OTA, vil du få en melding tilbake fra 1989 som inneholder en nettadresse hvor du kan finne nærmere instruksjoner for akkurat din telefon.

Annonse


Denne tjenesten har lenge vært tilgjenglig fra Telenor gjennom SMS-nummeret 1999, men bare for Nokia-telefoner. Er du NetCom-abonnent og ber om wap-konfigurasjon fra 1999, får du nå den samme tjenesten som om fra 1989. Det er med andre ord hipp som happ om du velger 1999 eller 1989.

I motsetning til Telenors tjeneste, støtter NetCom ikke bare Nokia, men også Ericsson R320, 520 og A2628.