Compro MP-spinner

Annonse


MP3-TEST: Compro MP-Spinner

Det er bærumsselskapet Next Interactive AS som nå lanserer det som kalles Compro MP-Spinner på det norske markedet. Vi har testet spilleren, som viser seg å være identisk med Music Superman fra Malata.

De eneste forskjellene vi er i stand til å finne ligger i at de to er utstyrt med ulike lokk, og at prisen på Compro bare er drøyt halvparten av det du må ut med for supermannen. Ellers er maskinene like, helt ned til minste detalj.

12 timer musikk på en CD

Det betyr at du får en bærbar CD-spiller som gir deg 12 timer sammenhengende musikkopplevelse. Du kan velge mellom 5 forhåndsprogramerte equalizer-innstillinger, men du kan ikke selv justere bass og diskant. (Spiller du en ordinær CD har du bare 2 alternativer).

Du kan også ta opp 500 sekunder med lyd, men opptaket må gjøres i en »blokk» og blir ikke lagret for senere avspilling. Men så er det vel ikke først og fremst på grunn av denne funksjonen at du kjøper en MP3-spiller.

Annonse


Du rekker ikke å spille alt…

Spilleren trekker mellom 300 og 350 mA fra de to oppladbare AA-batteriene. Dermed gir de medfølgende batteriene en brukstid på rundt 3 timer før de må lades opp. Med »normale» alkaliske AA-batterier blir levetiden rundt 5 timer.

Spilleren takler både CD-R og CD-RW, og du kan spille MP3-filer med ulik kompresjon. Spilleren henter imidlertid spillelisten sin fra midten av CD-en og gir sporene fortløpende nummer etter plassering fra senter av disken. Har du brent cd’en i alfabetisk rekkefølge dukker filene opp i samme rekkefølge når du spiller dem av.

Displayet med 7 tegn gir kun nummerisk informasjon, så det kan være litt av en jobb å finne den ene filen du er ute etter på en fullstappet CD. Intro search er til en viss hjelp, men går ikke særlig raskt.

Prisen som ikke ligner grisen

Men prisen på spilleren er nærmest revolusjonerende. Under 1000 kroner er ikke mye forlangt når lydkvaliteten er som på en PC med brukbart lydkort. De medfølgende ørepluggene er riktignok ikke noe å juble hengivent over.

Next Interactive sier de er ute etter å finne innovative produkter til en lav pris, og tråler de asiatiske markedene etter slike produkter. Comprospilleren skal være i salg fra slutten av mai, og senere vil Next også lansere en DVD-spiller med samme prisprofil, lover Arne O. Moen i Next.