Annonse


– Napster synger på siste vers

Trafikken på fildelingstjenesten Napster minsket med nesten 36 prosent i løpet av april, ifølge analysefirmaet Webnoize. Hovedgrunnen skal være det drastiske fallet i antallet musikkfiler som er tilgjengelig via den kontroversielle tjenesten. Napster måtte legge inn et filter mot sanger beskyttet av opphavsrettigheter etter en dom tidlig i mars. Napsters motstander i rettssalen, Recording Industry Association of America (RIAA), tar seieren på forskudd.

– Vi er ferdige med Napster, sier RIAA-sjef Hilary Rosen ifølge Wired News.

Utviklingen av salgstjenestene MusicNet og Duet, som er i regi av de store plateselskapene, tilbyr snart nettbrukerne musikk, sier Rosen videre. Det er imidlertid usikkert om forbrukerne er interesserte i mp3-filer som koster penger. Hittil har musikken vært gratis via tjenester som Napster.

Til tross for minskende trafikk er Napster fortsatt en av de mest besøkte tjenestene på nettet, sa analysefirmaet Jupiter Media Metrix i slutten av forrige uke.RIAA representerer de mektige plateselskapene Universal Music, Sony Music, Warner Music, EMI Group og BMG. Sistnevnte plateselskap har imidlertid trukket til søksmål mot Napster, fordi det tyske moderkonsernet Bertelsmann har inngått et strategisk samarbeid med nettselskapet.