Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Anarchy Online lanseres i Juni

Etter 5 års utvikling og 120 millioner investerte kroner er norske Funcom endelig klare med det de håper skal bli det ultimate rollespillet på nett.

«Dette er en verden utenfor våre normale dimensjoner – som oppleves kun på skjermen foran deg. Det er en slags interaktiv lekestue hvor folk fra hele verdenmøtes og spiller ulike roller. Du kan selv bestemme din karakters utseende og egenskaper, og det sosiale samspillet mellom karakterene er svært viktig for hvordanspillet vil utvikle seg over tid. Spillerne kan kommunisere både via chat og ved å instruere karakterene til å gjøre ulike bevegelser og hilsner,» forteller administrerende direktør Andre Backen, i en pressemelding fra Funcom.

Spillkonseptet i Anarchy Online er en science fiction verden 30,000 år frem i tid. Planeten kontrolleres av et militært regime som møter motstand fra de lovløse rebellene.

Klassisk konflikt

Det er en klassisk politisk konflikt og spillerne må velge side når de logger seg på spillet for første gang. Dette grunnkonseptet skaper sosiale nettverk, venner og fiender blant deltakerne. Spillet har ingen fastsatt slutt og først etter fire år vil Funcom avgjøre hvilken side som går seirende ut av konflikten.

FunCom-spillet vil naturligvis kreve internettoppkobling, og at du betaler en månedlig avgift for å være med å spille.

Anarchy Online vil være en direkte konkurrent til blant annet de etablerte online-rollespillene EverQuest fra Sony, og Asheron’s Call fra Microsoft, og Ultima Online fra Electronic Arts.

For å vite mer om hvordan Anarchy Online fungerer, kan du lese vår inngående artikkel fra betatestingen av spillet Vi prøvekjører Anarchy Online

Stikkord: spilltester