Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sonys nye mini-DV

Neste måned kan vi finne to nye såkalte «PC-style» digitale videokamera fra Sony i butikkhyllene – kompakte, pene, og fulle av tilknytningsmuligheter.

Sony PC9 DV-kamera
At Sony ynder å kalle produktene PC-vennlige, skyldes de mange integrerte mulighetene for å overføre video og stillbilder. Den nye DCR-PC9 har tilkoblingsporter for USB, i.Link (FireWire), kortplass for Memory Stick, såvel som analoge inn- og utganger.

På en standard 64 MB Memory Stick kan du lagre opptil 1 minutt med video i MPEG format, som du enten kan ta opp direkte, eller overføre fra eksisterende opptak på DV, enten i 160 x 112 eller 320 x 240 punkter.

DCR-PC6 har ikke plass for Memory Stick.

Lang levetid

Felles for de to modellene er ellers 800.000 punkters CCD, 120x digital zoom, seks digitale effekter, og batteri med utpreget lang levetid – 11 timer på PC9 og 12 timer på PC6. Begge kameraene inneholder Sonys egne Super Steady Shot teknologi, som skal forhindre uønsket risting, LCD fargeskjerm, og Super Night Shot-modus for filming i totalt mørke.

Designet er tydelig inspirert og i tråd med de tynne og lekre bærbare PC-ene i VAIO-serien. Men mens vi enda venter på å få se VAIO i norske butikker, vil de nye DV-kameraene være tilgjenglig her i landet fra Juni. DCR-PC9 vil koste 15.500,- og DCR-PC6 13.500,-.