Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericsson selger uferdige telefoner

Ericssons nye flaggskip, R520 er lagt ut for salg. Programvaren skulle legges ut på Internett, men glimrer fortsatt med sitt fravær.

Vi har lenge mistenkt enkelte mobiltelefonprodusenter for å benytte betalende kunder som betatestere. Mistanken blir ikke akkurat svekket når Ericsson lagger ut R520 for salg lenge før programvaren i det hele tatt er klar.

Opprinnelig ble vi lovet at programvaren skulle ligge klar for nedlasting i uke 15. Men uken gikk uten at noen viste tegn til å oppdatere Ericssons softwaresite. I uke 16 ringte vi Erik Sandsmark i Ericsson. Han konfererte med Ericsson i Sverige, som lovet å legge ut programmvaren i løpt av uke 16.

Men nå går det mot slutten av uke 17, og R520 kan fortsatt ikke brukes slik kundene må kunne forvente. R520 kan rett og slett ikke synkroniseres mot PC. E-postleseren er ubrukelig, og det finnes heller ingen som kan forklare oss hvordan vi skal kunne bruke telefonen som modem med HSCSD (høyhastighetsdata).

Pinlig

Erik Sandsmark beklager sendrektigheten, og karakteriserer det hele som pinlig.

-Jeg vet ikke hva som har ført til forsinkelsene, men jeg lover at vi skal gjøre det vi kan for å få fortgang på sakene, sier Sandsmark.

R520 er en mobiltelefon med Bluetooth, WAP 1.2.1 og GPRS. Dette virker allerede i dag, selv om du foreløpig må konfigurere telefonen manuelt. Telefonen har ellers POP3-leser (e-post), HSCSD og kalender som kan synkroniseres trådløst.

Uten programvare virker det imidlertid dårlig.

Stikkord: Mobil