Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor må betale 23,5 millioner

Telenor må betale 23,5 millioner til selskapet Teletopia og Robert Hercz. Etter rettens mening ga de blaffen både i myndigheter og avtaler.

Hercz,Robert.gif
Det knøttlille teleselskapet Teletopia ledes av Robert Hercz, en mann som i årevis har kjempet mot overmakten i monopolbedriften Telenor.

– Hadde jeg ikke vært så sta gjennom seks år, hadde vi måttet gi tapt for Telenor for lenge siden, sier Hercz til NTB.

Først ute

Teletopia var den første konkurrenten til Telenor på fasttelefoni etter at de første skrittene mot liberalisering av telemarekdet ble tatt på midten av 90-tallet.

Selskapet konsentrerte seg særlig om meningsmålinger i media, men gikk etter hvert også inn på teletorg-markedet med spåkoner og andre underholdningstilbud.

Brøt avtalen

For å drive sin virksomhet, måtte Teletopia ha avtale om bruk av Telenors nett. Avtalen ble inngått, men Telenor gikk i følge Oslo byrett i fra den – tilsynelatende uten foranledning.

Rettens formann, dommer Finn Haugen, finner det også på sin plass å rette kritikken mot Statens teleforvaltning og Post- og teletilsynet.

– De synes ikke å ha blitt den dynamiske pådriver som lovgiver hadde tenkt seg, men ble i stedet – i hvert fall i forholdet mellom Telenor og Teletopia – ofte bare et omstendelig, tidkrevende organ med liten handlekraft til tross for at lovgiver hadde gitt tilsynsmyndighetene meget vide fullmakter, heter det i dommen.

Klikk her for å se hele dommen

Stikkord: Mobil