Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Én dollar i årslønn

John Chambers er toppsjef i nettverksselskapet Cisco. Nå senker han sin egen årslønn til én dollar for å redde noen arbeidsplasser i selskapet.

Cisco
I tillegg til Chambers, har også styreformann John Morgridge sagt seg villig til en kroner i lønn.

For cirka en uke siden kom beskjeden om at Cisco må sparke 8.500 ansatte, og for mange var dette svært overraskende. Forklaringen var de lave de tekniske investeringene i USA er på et bunnivå, samt en fortsatt usikkerhet i den amerikanske økonomien.

– Nedbremsing

– Det her kan være den raskeste nedbremsingen som noen i vår industri på vår størrelse noensinne har opplevd, noe som tvinger oss til å ta avgjørende beslutninger svært raskt, forklarte Chambers, i følge Cnet.

Når de to toppsjefene nå kutter sine lønninger, har de likevel nok til godt pålegg. Chambers har til nå hatt 1,5 millioner dollar i årslønn. I fjor tjente han også 150 millioner dollar på sine Cisco-aksjer.