Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Napster vil høre på låtene dine

Så du trodde du kunne snike deg unna filtrene ved å kalle filene dine for «Metalllica» og «Madona»? Når Napster innfører sitt nye akustiske filter, hjelper det ikke hvor godt kamuflert filnavnet er…

Napster strever fremdeles med å filtrer bort opphavsrettsbeskyttet musikk fra sin filveksletjeneste, og har gått til innkjøp av lisene på en akustisk fingeravtrykk-teknologi fra selskapet Relatable, melder CNN.

Relatables teknologi skal kontrollere og identifisere musikkfilen ved å analysere de akustiske egenskapene i lydfilene – ikke ved å se på filnavnene man har brukt. På den måten skal filteret altså kunne «høre» hvorvidt musikkfilen er Jennifer Lopez’ siste eller ikke.

Filteret skal også fungere uavhengig av hva slags komprimeringsalgoritme man har brukt på MP3-filene sine, og hvilken kvalitet man har kodet filene i.