Siemens s40

Annonse


Verdens raskeste GSM virker!

Siemens s40Telefonen ITavisen.no slet med å få på nett skulle vise seg å fungere utmerket så snart vi beveget oss bort fra våre kontorer. På alle andre steder der vi har testet telefonene fungere de utmerket. Men i Lille Grensen går alt i stå.

Siemens var uforstående til problemene inntil produktsjef Stian Andresen personlig dukket opp i Itavisen.nos lokaler for å vise oss at vi tok feil. Da virket plutselig ikke hans telefon heller.

Programvare-problem?

Etter en del eksperimentering og tilhørende telefonsamtaler til teknikere i hytt og pine trodde vi en stund at feilen lå i telefonens programvare. Telefonene vi testet hadde programversjon 2.6, og håpet var at telefoner med programversjon 2.9 skulle være forskånet for problemet.

Men etter å ha forsøkt den nye og oppgraderte telefonen kunne vi ved bare konstatere at heller ikke dette var til noen hjelp. Siemens la telefonen ut for salg tidligere denne uken, og i følge Andresen skal telefonen som er levert til butikkene alle være utstyrt med den siste programvaren.

Annonse


Virket på fortauet

Men vi skulle ikke lenger enn ned på fortauet før problemene forsvant som dugg for solen. I tillegg har vi busset rundt på Østlandet med PC’en i fanget, og uansett hvor og når vi forsøkte oss var vi på nett i løpet av sekunder. Testene våre viste ellers gjennomgående hastigheter på 32-36 Kbit/s.

Årsaken til at telefonen ikke virker i ITavisen.nos lokaler er usikker. Andresen antyder at det kan dreie seg om forstyrelser fra trådløst LAN, uten at dette har vært kjent som noe problem tidligere. Problemet vil i så fall ramme også andre brukere av slikt utstyr. At det skal dreie seg om en feil i den lokale basestasjonen er mindre sannsynlig, ettersom vi benytter samme basestasjon når vi beveger oss ned på gateplan.

Ikke high speed over Ir

Verdens raskeste GSM-telefon er med andre ord oppegående, i alle fall så lenge du kobler deg mot PC via seriellkabelen. Av en eller annen grunn får du ikke kjørt HSCSD (høyhastighetsdata) over den innbygde IrDA-porten. Dette har fått Siemens til å legge ved datakabel som standard for alle som kjøper S40. Senere versjoner skal visst nok støtte HSCSD også over IrDA.Siemens S40 støtter fire linjer ned og en opp, mot Nokia 6210s tre til en. Det gir en teoretisk hastighet på 57,6 Kbit/s for Siemens, mens Nokia skal klare 43,2 Kbit/s. I virkelighetens verden varierer hastigheten med belastningen i nettet, og forskjellen blir i realiteten marginal.