PC2Phone

Annonse


Ta kontroll over mobilen

PC2PhoneOriginal kabel til Nokia 6210 koster omkring 500 kroner. Da kommer programvaren i tillegg, eller du kan laste ned ulike løsninger fra Internett. ITavisen.no har sett nærmere på alternativet »Handset Manager» fra Leins Telecom.

Kun 300 kroner

Denne løsningen er komplett med kabel og programvare og koster i underkant av 300 kroner. Da får du en kabel som kan knytte mobiltelefonen til PCens seriellport.

Vi forsøkte programmvaren på maskiner med operativsystemene Windows 2000 og Windows ME. I begge tilfeller var installasjonen unnagjort på et par minutter.

ITavisen.no testet en variant beregnet for Nokia 6210/7110. Samme programvare finnes også til telefoner fra Siemens og Ericsson.

Annonse


Nyttige funksjoner

Programvaren har en rekke nyttige funksjoner, i tillegg til en del som nok er mer morsomme enn egentlig nyttige. Blant nyttefunksjonene kan nevnes muligheten for å administrere telefonboken og kalenderen i telefonen.

Du kan også bedrive SMS-tekstbehandling med mulighet for å lage egne standard tekstmeldinger og lagre dem på SIM-kortet, eller å lese/skrive ordinære SMS. Programmet inneholder også en opsjon for synkronisering.

Lag din egen logo

Av de mer underholdende funksjonene kommer en logobehandler der du kan forme dine egne logoer til telefonen, enten ut fra BMP-filer du har lastet ned på PC-en, eller du kan tegne dine egne logoer på skjermen.

Du kan også lage dine egne ringetoner og lagre dem på telefonen. Både ringetoner og logoer kan sendes som SMS til andre du ønsker å dele dem med.

Settet kalles PC2Phone, og finnes også i en variant med Ir-adapter til PC (PC2mobile). Denne adapteren består av en liten enhet som kobles til seriellporten i stedet for PC-kabelen. Har du IrDA på mobiltelefonen kan du nå utveksla data via telefonens infrarøde øye. Løsningen med Ir-adapter fungerte greit i våre forsøk. Prisen (699 kroner) blir imidlertid noe høyere enn for den som satser på ren kabelløsning.