Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TuxBox tar opp arven fra Indrema

Indrema kastet inn håndklet, men utviklerne som jobbet i selskapet har fremdeles en drøm om å lage en Linux-basert media- og spillkonsoll som kan utfordre Xbox og PS2.

Innenfor åpen kildekode var det en viss skuffelse å spore da Indrema ga opp utviklingen av sin Linux-baserte konsoll. Men nå har flere av utviklerne som var tilknyttet Indrema er klare for ny dyst.

Utviklerne vil nå lage den spillkonsollen Indrema drømte om, og navnet på initiativet bærer navnet TuxBox, oppkalt etter den velkjente Linux-pingvinen Tux.

Ferdig allerede til høsten

Gjengen bak TuxBox satser på at konsollen skal stå ferdig allerede til høsten med en rekke lanseringsklare spill.

Målet kan være noe urealistisk, ikke minst med tanke på at de ikke fikk med seg noe kode fra Indrema.

– Vi har tenkt å lære av Indremas feil. Mange mennesker var svært skuffet over det som skjedde med Indrema. Vi burde hjelpe dem med å fortsette deres utvikling og fortsette deres drøm, uttaler Travis Riley, en av initiativtakerne bak TuxBox-prosjektet, til nettstedet NewsForge.

En av Travis Riley sine ankepunkter mot Indrema, var at de ikke kommuniserte godt nok med de frivillige som var en del av organisasjonen.

Anarkistisk struktur

Foreløpig er ti utviklere tilknyttet prosjektet. Tanken bak må sies å være korporativ. De involverte skal ikke jobbe under en selskapsstruktur. Utviklerne skal føle at det er deres konsoll, som de selv har laget.

Travis Riley henviser til hvordan Linux som operativsystem utviklet seg, og mener at den samme ånden kan komme over TuxBox. De involverte traff hverandre naturlig nok i ett chatroom for Indrema.

Planen er å ha 20-30 spill med en lett blanding av freeware og kommersielle spill. I likhet med Indremas konsoll vil TuxBox også fungere som en spiller for MP3, DVD og CD.

Det aller første steget er å utvikle en prototype av konsollen og det er utviklernes egne sparepenger som går med til dette.

Stikkord: spilltester