Hopp til navigasjon Hopp til innhold

4G mobiltelefoni i 2010

Japan ligger langt fremme i utviklingen av nye mobiltelefonsystemer. Allerede i mai åpner de sine 3G-nett (UMTS). Men det stopper ikke med det.

Det japanske teledepartementet vil ha kinesiske myndigheter med i en felles utvikling av 4 generasjons mobilnett. Partene møtes til samtaler i Peking i juni, og målet er at et samarbeid med Kina skal gi japanerne tyngde nok i ITU (Internationale Telecommunications Union) til å sette standarden for 4. generasjons mobiltelefoner.

Myndighetene i Japan planlegger utvikling av billige internett-mobiler med mulighet for overføring av høykvalitets video. Mobiltelefonene skal redusere samtalekostnadene for brukeren ved at de benytter seg av IP-teknologi. Dermed vil alle samtaler få lokaltakst uansett hvor i verden du ringer.

Om alt går etter planen vil telefonene være på markedet i 2010. DoCoMo, J-Phone, KDDI, Matsushita og NEC er blant selskapene som skal jobbe for å komme frem til en felles telefon som kan brukes på tjenester tilbudt av ulike operatører, melder Nonvoicenews.com.

Stikkord: Mobil