Siemens s40

Annonse


Drømmetelefonen ble et mareritt

Siemens s40Men hvor lenge var Adam i Paradis. I skrivende stund ligger den sølvblanke telefonen ved min side. Teksten på skjermen sier »dataoppkall», mens PC’en den er koblet til sier »kobler fra.ringer opp.kobler fra.ringer opp.

Hva det var som gjorde at telefonen i noen korte minutter gav meg gleden over faktisk å virke skal være usagt. Men har du lyst til å prøve selv er oppskriften som følger:

Først mottok vi en testtelefon fra Siemens. Tusen takk. På en vedlagt CD lå programvaren som skulle få den bærbare på nett med HSCSD. På norsk betyr det at telefonen skal kunne brukes til nedlasting av data med en hastighet som er mye raskere enn tradisjonelle mobiltelefonmodem (57,6 Kbit/s mot tidligere 9,6 Kbit/s).

Kampen om high-speed

Det skulle raskt vise seg at programvaren var til liten hjelp. En telefon til Telenor datasupport var heller ikke særlig oppløftende. »Det virker hos oss, men du må bruke de samme AT-kommandoene som på Nokia 6210».

Annonse


Men det hjalp heller ikke, og frustrasjonen vokste. Kan det være så enkelt at det rett og slett er oss det er noe galt med? Men etter å ha kranglet på beina prototyper av ymse slag mener vi å ha godt over gjennomsnittet i erfaring med den slags. Klarer ikke vi å få dette til er brukergrensesnittet for dårlig.

Vi byttet telefonen for å være sikre på å ha aller siste programvareversjon.Vi slettet alle programmer som kunne tenkes å forstyrre forbindelsen over com-porten. Vi forsøkte installasjonen på flere ulike datamaskiner og en rekke ulike operativsystemer. Ingen ting virket.

“Løsningen”

Etter å ha liret av meg en lekse som fikk selv mine nordnorske kolleger til å rødme var jeg på nippet til å forlange sykemelding. Men først skulle jeg ringe Siemens og fortelle hva jeg synes om f’skapen.

Det var da vi fikk »løsningen». Telenor hadde satt opp et eget prefiks som må brukes når du logger deg på. Bytt til den nyeste modemdriveren for S40, legg inn et helt nytt sett AT-kommandoer og ring 195591500920..

Som sagt så gjort, og tenk! Vi kom på nett! Det var bare det at hastigheten lå på 8 Kbit/s, og ikke 57,6..

Ny runde med testing, sjekking, bytte av PC’er og formatering av harddisk. Niks. Telefonen var like treg. Men abonnementet da? Det kan vel ikke være noe galt med abonnementet? Med Telenor Nomade Proff skulle det ikke være noe problem. Jeg har brukt kortet til WAP, GPRS, fax, data og HSCSD (Nokia). Kortet kan da ikke være noe problem?`

Kort i ermet

Heldig vis hadde jeg flere kort liggende. Jeg byttet til et annet telefonnummer, og undre over alle undre. full guffe fra første forsøk! Hastighetsmålinger viste 28 til 32 Kbit/s. Endelig sank blodtrykket mot normalnivå. Men jeg kunne ikke helt forstå hvorfor det ikke skulle virke med det første kortet.

Nytt forsøk. Niks. Nå virket det ikke i det hele tatt. Nytt forsøk med reservekortet. Det virket. Nytt forsøk med originalkortet.virket ikke. Nytt forsøk med reservekortet. VIRKET HELLER IKKE! Etter 35 nye forsøk med booting av PC og reset på telefonen virker ingen av mine SIM-kort.

Klar konklusjon

Omsider er det slutt på min tålmodighet, og konklusjonen er klar. Det beste med Siemens S40 er at den ikke er å få kjøpt .

Jeg skal være forsiktig med å gi Siemens skylda, for det er godt mulig at telefonen er helt OK. Men før Telenor kommer frem til en løsning som virker gjør Siemens klokt i å holde telefonen tilbake. Og da holder det ikke med en prefiks-løsning som ikke virker fra utlandet (heller).