Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Quake-kongen seiret på TG01

– Russetiden er berget, jubler Jørgen «Gondorr» Døhlie (18) etter å ha kommet seirende ut av Quake 3-turneringen på The Gathering (TG01), to pokaler og 7.500 kroner rikere.

Quake 3-kongen
ITavisen.no tok oss heldigvis ikke vann over hodet da vi forrige uke dristet oss til å kalle Jørgen Kvernøy Døhlie «Quake-kongen». Under Quake 3 Arena-turneringen, avholdt på The Gathering 2001, stikker Gondorr av med det som er av premier – både i 1mot1-kategorien, såvel som 4mot4.

– I 1mo1 slo jeg svenske team9-wretep i semifinalen, og i en meget spennende finale slo jeg team9-xorgal. Det så mørkt ut en periode, og jeg lå under med en rekke poeng, men så gjorde jeg en voldsom comeback, og vant konkurransen, sier Døhlie til ITavisen.no.

Selv om Gondorr tok knekken på medlemmene fra svenske team9 i 1mo1-konkurransen, spilte han på lag med det samme laget i 4mot4.

– Team9 er en ekte pro-gaming klan som blir sponset av internettkafeen «9» i Stockholm. De kom til TG01 bare for å vinne konkurransene. I 4mot4 spilte jeg med team9, og vi slo norske Clan Armageddon i finalen, forteller Døhlie.

Pengepremiene beløper seg på til sammen 7.500, som vil komme godt med i å berge Dæhlie gjennom russetiden.

Slik ser du kampene

Heldige eier av Quake 3 kan nyte opptak av de spennende turneringsmatchene, ved å følge følgende instruksjoner fra Gondorr:

nirvana.ju.hio.no/~tg01/TG-demos/ ligger de fleste demoene fra quake3-compoene på TG. For å spille demoene må man ha Quake 3 1.27 h, som kan lastes ned fra ftp://files.online.no/pub/online.no/spill/servers/quake/quake3.

Først legger man inn Q3PointRelease_127g.exe, så Q3PointRelease_127h_BETA.exe, og OSP 0.99t.

Osp er et tilleggsprogram som gjør det enklere å arrangere konkurranser, nøyaktig filer finner du på www.orangesmoothie.org/downloads/beta/z-osp-cgame099t.pk3 og www.orangesmoothie.org/downloads/beta/z-osp-extra009t.pk3 som må legges i quakeosp.

Demoen man vil se må pakkes ut til quakeospdemos. For å se demoen starter man quake 3, trykker på mods i menyen, velger osp og enabler, drar ned konsollen ved å trykke på | (under esc) og skriver: demo demonavnet.

Anbefaler særlig nirvana.iu.hio.no/~tg01/TG-demos/1on1/1on1_finale_gondorr_xorgal_ztn3.zip, som var det siste og avgjørende kartet. Kan se og føle nervene!

Når man har lagt inn filene jeg har nevnt er man faktisk klar til å spille Quake 3 online. Norske servere kan man finne på www.online.no/ti/produkt/spillservere.

Gjør som kongen

Det er viktig å «tweeke» Quake 3 for best mulig ytelse, ved å fjerne all unødig grafikk og dilldall. Det gjør man ved hjelp av cfg-filer.

Vil du gjøre som Gondorr, finner du mesterens egne cfg-filer ved å klikke her (høyre-klikk for å lagre): www.itavisen.no/martinsdilldall/gondorr.cfg

Stikkord: spilltester