Linus Torvalds

Annonse


Linus trekker OS X-kritikk

Linus TorvaldsI sin kommende selvbiografi «Just for Fun: The Story of an Accidental Revolutionary» («Bare for moro skyld – historien om en tilfeldig revolusjonær») skal Torvalds i følge journalister som har sniklest boka ha omtalt OS X I lite smigrende ordelag. Blant annet skal det stå:

– Jeg synes rett og slett det er søppel, og inneholder alle design-feilene det er mulig å gjøre, samtidig som den finner opp et par nye.

Benekter

I et e-postintervju med nettstedet Linuxworld.com tilbakeviser han langt på vei disse påstandene, selv om han ikke benekter at sitatet er ekte.

– Interessant nok tok det hele av på grunnlag av et ganske lite avsnitt I boka. Det er ikke slik at jeg bruker hundre sider på å rakke ned på Mach (kjernen i OS X – red. anm.). Faktisk bruker jeg langt flere sider i boka på å klage på hvordan folk alltid tar meg og andre såkalte «lyse teknohoder» altfor alvorlig og henger seg opp i detaljer, sier Torvalds i intervjuet.

Annonse


Tatt ut av sammenheng

Han mener sitatet fra boka er tatt ut av sin sammenheng. Det er ikke Unix-kjernen (Darwin) i OS X han er ute etter. Tvert i mot mener han den er et stort steg framover for Mac.

– Alt det interessante ved OS X ligger i virkeligheten utenfor kjernen. Det som gjør Mac spesielt er ikke operativsystemet (som historisk sett har hatt tonnevis med designproblemer – til og med mer enn Mach noen gang har hatt – og dermed er OS X nødt til å være et stort skritt forover), men brukergrensesnittet og brukervennligheten. Og dette har svært lite å gjøre med Mach, skriver han til Linuxworld.com.

Les Torvalds-intervjuet i sin helhet www.itworld.com.