Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Se video fra The Gathering

HAMAR: Nesten fem tusen datafrelste har invadert Vikingskipet i påsken. Onsdag morgen åpnet dørene for den enorme datafesten – og The Gathering 2001 er i gang…

TG01 logo
Noen ivrige partyløver har ligget i telt natten før utenfor Olympiahallen på Hamar, for å være de første som slipper inn. Utenfor er køen lang, hver besøkende med sitt datautstyr på slep i handlevogner og trillebårer. Allerede få titalls minutter etter at man har åpnet dørene er 50 megabit Internett-linjen tungt belastet, og folk er allerede vel inne i sitt første nettverksspill eller chat-session.

Og her skal de bli, alle nerdene, frem til Søndag kveld. Når øynene og hodet ikke vil mer kan de sove på tribunene, eller snorke sittende foran PC-en.

Så hva skal de da egentlig gjøre på GT01, alle sammen? Jo, noen kommer for å delta i demoprogrammerings-, musikk- eller grafikk-konkurranser, andre skal spille nettverksspill, mange skal chatte…men fellesnevneren er en brennende lidenskap for alt som har med data å gjøre.

Datahimmel

Medregnet at hver deltaker har personlig medbrakt teknologi for kanskje 15.000 kroner, pluss arrangementets egne nettverksoppsett og annet utstyr verdt 30 millioner kroner, overgår den samlede verdien for alt datautstyret i Vikingskipet lett 100 millioner kroner.

Og når lysenene slukkes på kvelden, lyser en stjernehimmel av dataskjermer opp den enorme hallen på Hamar. Romantisk, vil nok mange av deltakerne si…

*Du trenger siste versjon av Windows Media Player for å spille av denne videosnutten. Har du ikke det, kan du hente oppgradere systemet ditt her

(NB! Hvis du ikke får spilt av videoen, kan du laste den ned fra itavisen.no/video/tg01video.wmv. Filen er 1.90 MB stor.