Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil forfølge nettnazister

Den tyske innenriksministeren leker med tanken på å angripe utenlandske internettjenere som huser nynazistisk propaganda.

Spredning av nynazistisk propaganda er forbudt i Tyskland. Siden amerikanske lover for ytringsfrihet tillater det meste, sprer en del tyske nynazister budskapet sitt fra amerikanske servere.

Går utenlands?

Tysk høyesterett bestemte i forrige uke at lovene for nazistisk propaganda kan omfatte også nettsider hvor innholdet ligger på en utenlandsk tjenermaskin, og er tilgjengelig i Tyskland, skriver Der Spiegel.

Schily opprettet i fjor en spesialgruppe som skal beskytte Tysklands kritiske elektroniske infrastruktur. Schilys mener en spesialgruppe kan angripe utenlandske servere i stedet for å forsvare egne mot angrep, skriver The Register.