Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Musikk fra Emi på web og WAP

Den siste tids kritikken mot plateselskapene har tydeligvis ført frem, for nå popper avtalene om digital musikkdistribusjon opp på løpende bånd.

Oppstyret rundt Napster har blant annet sørget for at en viss oppmerksomhet har blitt rettet mot plateselskapenes påståtte manglende vilje til å lisensiere musikk for online distribusjon (se lenke til sak nedenfor: »- Napster kan ha hjulpet oss»).

De to siste ukene har vi fornøyelig nok sett en rekke offentliggjøringer av innholds- og lisensieringsavtaler, fra samtlige store plateselskaper.

Musikk på web og WAP

Siste nytt er at EMI går inn i et samarbeid med fildelingstjenesten HitHive. HitHive skal gjøre digital musikk tilgjengelig på web eller via WAP, med lisensavtaler på plass for all musikk som distribueres gjennom tjenesten.

EMI annonserte også i forrige uke et større samarbeid med RealNetworks (se lenke til sak nedenfor), for ikke-eksklusiv distribusjon av musikk. Med på Real-avtalen er også AOL Time Warner, og Bertelsmann Music Group.

For mer informasjon om HitHive, se www.hithive.com.

Stikkord: Mobil