Hopp til navigasjon Hopp til innhold

HP lager PDA med telefon

HP lover at de skal lage en PDA med innbyget GPRS-telefon. Av en eller annen grunn skal det ikke være mulig å snakke i den.

Hewlett-Packard
Produsentene av PDA’er står i kø for å overbevise markedet om fortreffeligheten ved egne produkter. Så også HP, som allerede har lansert oppgraderte (eller faktisk egentlig nedgraderte) versjoner av sine to mest populære PDA’er.

Den første er identisk med 548, men har en enklere fargeskjerm med »bare» 256 farger. Dessuten mangler den lokk (pennen får du putte i lomma) og den har RS232 i stedet for USB-synkronisering. Modellen skal hete 525 og kommer til å koste rundt 3.500 kroner.

Den andre nyheten er en enklere utgave av Jornada 720. 710 er samme modell uten innbygget 56Kbit/s modem og krybbe (dokk). Dermed faller prisen med rundt 1.000 kroner.

Men det mest spennende er like vel 9xx-serien, der første produkt ut altså er en PDA-telefon det ikke er mulig å snakke i. Telefonen vil veie 190 gram, ha skjerm med 15 gråtoner og GPRS klasse 8 (4 inn, 1 ut).

HP vil foreløpig ikke si noe om hvem som skal lage telefondelen, men sier at det står mellom to aktører. Det er foreløpig ikke publisert bilder av telefonen.

Stikkord: Mobil