Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobil-lading uten strøm

Å lade telefon eller PDA uten strøm kan være et problem. Et nytt produkt gir deg lading uten tilgang på elektrisitet.

Electric Fuel
At batteriet tar slutt på mobilen er selvsagt ergerlig for enhver, og ikke minst kan dette være et problem dersom du befinner deg et sted uten strøm eller strømuttakt tilgjengelig.

Selskapet Electric Fuel tilbyr nå en ny løsning – en batterilader som drives uten strømforsyning. Produktet ved navn Instant Power Charger, inneholder en sammensetning av kjemikalier som i kontakt med syre genererer strøm.

Ny innpakning – gammel teknologi

Som du kanskje skjønner er dette egentlig et stort batteri, og man lader opp mobilbatteriet på samme vis som man for eksempel kan bruke et bilbatteri. Gammel nyhet i ny innpakning med andre ord.

Apparatet består av en liten boks og en ledning, som er tilpasset for en rekke ulike mobilmodeller. En energikassett som holder til tre ladninger følger også med på kjøpet. Selve apparatet koster 200 kroner og hver for hver energikassett må man ut med 100 kroner.

Å bruke en Instant Power Charger kan med andre ord fort bli meget dyrt, men det kan komme en dag du virkelig trenger den.

Strengt tatt er det nok ikke så mange av oss, som plages av lang vei til et strømuttak, selv om man til tider sitter på en café med tomt batteri og venter en viktig telefon.

Sol er mer miljøvennlig

Og oppladbare solcellebatterier som nylig kom på markedet, er nok atskillig mer miljøvennlig. Foreløpig finnes disse batteriene kun for Nokia-telefoner, men vi får regne med at andre kommer etter.

Men skulle du ønske et slik produkt, er det fullt mulig å kjøpe fra en av deres europeiske importører. Nærmeste skulle befinne seg i England.

Les mer: www.electric-ful.com

Stikkord: Mobil