Annonse


ADSL-forsinkelse ga hackerangrep

Vi har alle vårt å stri med. Det britiske teleselskapet British Telecom (BT) fikk trøbbel da de ble utsatt for vreden til en hacker som lengtet etter bredbånd.

I de fleste europeiske landene har utrullingen av ADSL gått mye tregere enn forventet, noe frustrerer en rekke bruker som for lengst har bestilt abonnement.

Hackeren la igjen en beskjed på BT’s offisielle hjemmeside, ved en såkalt deface, det vil si at han endret det synlige innholdet på siden. Han tigget der om informasjon om når ADSL vil bli tilgjengelig i hele Storbritannia.

Slik lød meldingen:

”Når vil ADSL bli tilgjengelig? Det har vært evigheter nå, bare gi meg en dato for når det er klart – hvorfor gjør dere ikke det. Sukk. Alltid ytterligere forsinket”, var meldingen fra hackeren under pseudonymet Rubix.

Annonse


En talsperson for BT uttaler at ingeniører nå undersøker selskapet sikkerhets infrastruktur, men de bekrefter at det hackeren kom seg gjennom på grunn av et kjent sikkerhetshull i Microsoft Windows 2000. Hullet er nå lappet igjen, skriver ZDnet.

Gir seg selv konkurransefortrinn

I likhet med i Norge har utrullingen i Storbritannia vært utsatt for forsinkelser. BT beskyldes for ikke å satt nok installatører i gang med arbeidet, samt at de prioriterer seg selv foran konkurrerende tjenestetilbydere.

I nesten alle europeiske land, er det slik at de gamle telemonopolistene eier sentralene som benyttes av alle tilbyderne, mens installatørselskapene har nære bånd til de gamle monopolistene. I Norge er det Bravida som utfører installeringen for samtlige ADSL-tilbydere.