Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Philips i tvil om mobilsalg

Philips har ingen konkrete planer om å selge mobildivisjonen, slik flere norske media melder i dag. Et salg er kun en av flere mulige alternativer i forbindelse med en omstrukturering.

Andre alternativ er allianser eller ekstern produksjon av terminalene.

En knapt måned etter at det hollandske selskapet presenterte nye terminaler på GSM World i Cannes, erklærer Philips nye styreformann Gerard Kleisterlee at mobildivisjonen må omstruktureres på grunn av for dårlige inntekter.

Salg ikke avgjort

– Et eventuelt salg er kun en av alternativene som vurderes. Andre er å forme en allianse med en tredjepart, ekstern produksjon av mobiltelefonene eller en annen type restruktrurering, sier Philips talsmann Ben Geerts til Telecom.no.

Han tilbakeviser at Philips definitivt ville selge mobildivisjonen, slik flere medier har rapportert.

Philips regner allikevel med å se vekst på 25 prosent i salg av mobiltelefoner i år. Ifjor solgte det hollandske selskapet 13,3 millioner terminaler.

Nyheten om en mulig omstrukturering av mobildivisjonen kommer etter at Mike Zafirovski, som leder mobil-avdelingen til amerikanske Motorola, for to uker siden erklærte at mobilsektoren gikk mot konsolidering.

Etter en usedvanlig sterk økning av mobiltelefonsalg i fjor og turbulens på finansmarkedene det siste året er mobilprodusentene under sterkt press til å kutte utgifter. Ericsson og Motorola har allerede varslet at de nedlegger flere tusen arbeidsplasser.

Stikkord: Mobil