Oppdater

Annonse


“Oppdater”-knappen kan forsvinne

OppdaterInitiativtakerne bak det nye selskapet Bang Networks har i likhet med mange andre nettbrukere sett seg lei på å klikke “Oppdater” for å få med de siste endringene i en nettside. Nå er de i full gang med å utvikle programvare som gjør det mulig å få de siste budene i en nettauksjon eller siste aksjekurser oppdatert real-time.

Blant støttespillerne i Bang Networks er Netscape-grunnlegger Marc Andreessen og den ikke ukjente MIT Labs-grunnlegger Nicolas Negroponte.

Mest sport og finans

Bang ønsker å utvikle en nettleser-versjon som mer ligner en børs-ticker, eller det interaktive grensesnittet i programvare for PC enn dagens statiske nettsider. Ideen høster støtte blant nett-analytikere, som samtidig regner med at den nye teknologien vil bli mest anvendelig for finans- og sportstjenester, i følge News.com.

Programvaren lager en vedvarende forbindelse mellom en nettleser og et parallellt nettverk av innhold. Dersom man for eksempel surfer på Excite, vil man først få opp en vanlig side fra kilden. Deretter vil forbindelsen åpnes mellom Bangs nettverk og surferens nettlserer. Forbindelsen er åpen så lenge nettsurferen er inne på siden.

Annonse


Alt er informasjon

Bang Network har blant andre med seg Excite@Home og Dow Jones på prosjektet. Og de har stor tro på at dette vil bli en ubetinget suksess.

– I denne bransjen dreier alt seg om informasjon. Alle går til Internett for å finne oppdatert informasjon, men inntil dags dato har det ikke eksistert teknologi som er god nok for dette formålet, uttaler Bob Rosin i Bang.

Annonse