Annonse


Ex-hacker hjelper Nintendo

Bevan, som er kjent i hackerkretser under dekknavnet Kuji, ble i 1997 stilt for retten i Storbritannia for å ha brutt seg inn i en maskin på et militært forskningssenter på Griffis flybase i staten New York.

La inn database

I følge tiltalen skal Bevan og hans samarbeidspartner Richard Pryce med dekknavnet Datastream Cowboy ha lagt inn en database fra det sørkoreanske atomforskningsinstituttet KARI.

Det amerikanske luftforsvaret fryktet at informasjonen stammet fra Nord-Korea, og dermed kunne utgjøre en militær trussel av globale proporsjoner.

Frikjennelse og bot

Da det viste seg at databasen stammet fra USAs allierte Sør-Korea, ble Bevan frikjent og Pryce ilagt en bot på 12 000 kroner.

Annonse


Seinere har Bevan oppgitt alle sine snoker-aktiviteter og startet firmaet Kuji Media Corporation.

Skal skape blest

Nå har han og firmaet fått et lukrativt oppdrag. Den japanske spill- og konsollprodusenten har hyrt Kuji Media Corporation til å drive såkalt «viral marketing», en form for markedsføring som skal skape blest om produkter med utradisjonelle metoder.

«Viral marketing» kan blant annet være å skape stemninger, trender og å lage såkale «buzzwords» – moteord som slår an i unge, hippe kretser.