Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hackere kritiserte sikkerheten

Hackere og sikkerhetseksperter er enige om at det er dårlig stilt med datasikkerheten i de fleste selskaper.

Hacker
Sikkerhetsfolket møtte hackerne under torsdagens konferanse CanSecWest i Canada. På plakaten sto selvsagt datasikkerhet. Det var bred enighet om at det står dårlig til med sikkerheten i de fleste bedrifter, trass i økt fokus og satsing på å sikre datasystemene.

– Det blir stadig mer oppmerksomhet rundt problemet. Men det legges så mange ting og tang ut på nettverket at vi ikke klarer å sikre alt sammen, sa Lance Spitzner i Sun Microsystems til News.com.

Avslørende honningkrukker

Som en av initiativtakerne til Honeynet Project, vet Spitzner utmerket godt hva han snakker om. Honeynet gikk i korthet ut på at Spitzner og hans samarbeidspartnere, deriblant flere hackere, sikkerhetseksperter og teknisk personell, koblet opp usikrede servere mot nettet. Deretter ventet de på at noen skulle forsøke å bryte seg inn.

«Honningkrukkene» har avslørt mange av arbeidsmetodene og teknikkene bak hackerangrep. I tillegg har de avslørt enk rekke alvorlige brister og sikkerhetshull i de fleste operativsystemer.

Angrep hver åttende time

Et økende antall ormer og andre programmer som leter etter åpninger i systemer tilknyttet Internett fører til at stadig flere datamaskiner blir angrepet av hackere.

– Den gjennomsnittlige datamaskin med Internett-oppkobling vil bli forsøkt hacket hver åttende time. De sleemme gutta er alltid et steg foran oss og sørger for at det lekker data fra nettverk over hele verden.

En universitetsansatt sikkerhetsekskert kunne fortelle at sikkerheten ved universiteter er helt elendig. Han hevdet at det i gjennomsnitt vil ta 45 minutter før en usikret datamaskin blir hacket av en student.

– Verktøyene og teknologien gjør fremskritt, men vi klarer bare å sikre en liten del av dem som trenger det, kommenterte «Rain Forest Puppy», eller RFP, eks-hacker og nå sikkerhetsekspert i Microsoft.