Annonse


SPILLTEST: Serious Sam

Serious Sam er et helt standard førstepersons skytespill, som i bunn og grunn ikke tilbyr annet enn vill og intens kulesprutende action – men akkurat det gjøres sabla godt!

Samme gamle leksa

Sam er en hardbarka dyprøstet helt av den gode gamle typen, ikke så helt ulik kjære Duke Nukem. Som menneskehetens siste håp blir han sendt tilbake i tid til til noen gamle templer for å ta rotta på et uendelig antall beist og monster fra helvete – en ganske alminnelig setting, med andre ord.

Så hva er det som er så bra med det?

Jo, først og fremst så er det utfordrende. Du får så mange udyr slengt mot deg at det eneste du rekker å tenke på er å holde tunga rett i munnen, spinne rundt deg selv med musa, og være treffsikker som bare F…Et eneste bom med hagla fører raskt til en sikker død.

Annonse


Alene mot helvete

Dette høres kanskje ikke så imponerende ut, men det har kommet så mange skytespill av denne typen i det siste som rett og slett enten er trege og kjedsommelige, eller baserer seg så tungt på story at action-biten faller i skyggen – derfor ligger det en merkelig befrielse i å boltre seg med et så direkte og lite pretensiøst spill som Serious Sam.

Dessuten er spillet pent. Sam selv er riktignok ingen skjønnhet, men omgivelsene og lyseffektene er meget overbevisende. Miljøene du beveger deg i varierer fra trange korridorer til store utendørsområder og gigantiske templer.

Foruten å være mangtallige, er monstrene varierte og til tider direkte morsomme – ikke minst berserkerne som løper rundt og gauler “Aaaaaaaaaahhhhhh”, eller de store dumme helvetes-kuene som prøver å trampe deg ned.

Uskyldig moro…eller?

Serious Sam blir et spill man rett og slett kan sette seg ned å “ta en runde” med når som helst, enten det er mot de datastyrte hordene av udyr eller mot andre spillere på nettet.

Men så var det dette med voldsspill da….

Red skies at night, monster’s delight…
Serious Sam har utallige horder av beist å frigjøre verden fra…og hva bedre enn en minigun til jobben?