Annonse


Siemens S40 på nett

Kjøp en S40, installer programvaren og kjør! Så enkelt skal det være når Siemens lanserer S40 i Norge. Men så enkelt er det ikke, og Siemens velger derfor å vente med lanseringen.

Bremses av Telenor

ITavisen.no har fått teste telefonen slik den er i dag, og etter mye plunder kom vi omsider på nett. Hastigheten begrenses riktig nok av at Telenor ikke vil åpne for med enn 3 tidsluker til nedlasting, så vi må greie oss med 43,2 Kbit/s inn, og 14,4 Kbit/s ut. Til gjengjeld får vi dobbelt så høy telefonregning som den som velger en kanal hver vei.

Hva som gjorde at telefonen først ikke ville snakke med Telenor i det hele tatt skal være usagt. Medfølgende programvare var til liten hjelp, selv om den forhåpentlig blir tilpasset virkelighetens verden etter hvert. Når vi til slutt klarte å komme på nett hadde vi byttet telefonen en gang, og modemdriverne to ganger.

Annerledeslandet

Nå er det i grunnen mye som tyder på at flaskehalsen ligger hos Telenor. Programvaren vi ikke får til å virke går som en drøm i Danmark. Her hjemme måtte vi inn i oppsettet og konfigurere AT kommandoene manuelt. Dessuten måtte vi velge samme AT kommandoer som for Nokia. Kommandoene Siemens bruker i resten av verden virker ikke hos oss.

Annonse


En annen detalj det er verdt å merke seg – du må skru av alle programmer som kan tenkes å lytte på com-portene. Selv et USB ISDN-adapter klarte å blokkere oppkoplingen fra våre test-PC’er.

Er det noen som har en hammer?

Men selv om vi til slutt klarte å lirke oss inn på Telenors server var vi ikke lenge i paradis. Når vi forsøkte å logge oss av og på igjen var det bom stopp. Telefonen koblet opp, men fikk aldri noe svar. Så ble det en ny runde med innstilinger, justeringer og kontroller. Forsøk 2-60 var alle mislykkede.

Etter å ha slått både PC og telefon av og på fikk vi endelig kontakt med Telenor.-Kontrollerer brukernavn og passord, svarte maskinen, før den kastet oss av linjen. Da var det slutt på både tålmodighet og arbeidsdag.