Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Scour gjenoppstår

Før søksmålet var Scour Exhange en av nettets beste kilder for all salgs video, musikk og bilder. Når filvekslingstjenesten nå står opp fra de døde, skal de prøve å holde seg på matta.

Scour (logo)
Scour var på god vei til å bli for filmbransjen det Napster er for plateselskapene; et dypt, blodig gnagsår.

I oktober ble Scour Inc. saksøkt av en samlet underholdningsindustri, anklagd for å legge til rette for ulovlig distribusjon og kopiering av opphavsrettsbekyttet materiale. De ble raskt erklært konkurs, og i desember ble selskapet oppkjøpt av CenterSpan.

Evig liv?

De nye eierne hadde selvfølgelig ikke tenkt å lage Scour Exchange visne hen, men planlegger å åpne tjenesten på nytt – i lovlig form, denne gang. Følgende sitat fra scour.com summerer opp situasjonen relativt greit:

What does legal Scour Exchange mean?Well, it means avoiding $250 billion lawsuits.

Selve innholdet vil derfor bli levert gjennom partnerskap med innholdsleverandører.

Riktignok er det ikke besteme helt enda hvordan bruksmodellen for den nye SX vil komme til å bli, men det er ikke utelukket at det vil bli snakk om en betalingstjeneste. Velkjente toner for oss som har følgt Napster-saken, med andre ord.

I løpet av få uker lanserer CenterSpan den nye Scour Exchange i en gratis betaversjon. For å bli med på testingen, besøk betainfo.scour.com.