Ericsson-logo

Annonse


Sparepakker hindrer ikke kursras

Ericsson-logoEtter at Ericsson tirsdag meldte at de sier opp over 3.000 ansatte, steg kursen i går med 10 prosent på verdens børser. Men et døgn senere falt den tilbake med 8 prosent.

En lang rekke gevinstvarsler og meldinger om gigantiske sparepakker i telekombransjen har ikke resultert i noen kursoppgang, skriver den svenske avisen Dagens Industri.

Opp (og) ned

Kanadiske Nortel står som et godt eksempel på den paradoksale situasjonen. Selskapet gikk tirsdag ut med gevinstvarsel for andre gang på kort tid og meldte om ytterligere 5.000 oppsigelser av ansatte, i tillegg til de 10.000 som allerede har fått sparken. Alt sparepakken resulterte i var et kursfall på 13 prosent.

Kostnadskutt er altså ikke tilstrekkelig for å heve aksjekursen, konkluderer DI.

Annonse


Cisco meldte samtidig om gevinst og oppsigelse av 8000 arbeidere i begynnelsen av mars. Siden har kursen rast med en fjerdedel. I slutten av januar meddelte Lucent at 10.000 måtte gå. Resultatet har så langt vært et fall i kursen på en tredel.

Motorola, som varslet om gevinst i februar, har deretter gitt beskjed om at rundt 15.000 ansatte må finne seg noe annet å gjøre. Kursen har siden rast med 20 prosent.

Annonse