Bluetooth-kort

Annonse


Bluetooth-kortene er her

Bluetooth-kortBluetooth er den nye standarden for trådløs datakommunikasjon over korte avstander, og kan – i motsetning til infrarød teknologi – kommunisere med enheter som ikke er innen synsvidde. Nå er de første PCMCIA-kortene fra Toshiba ute på markedet.

– Vi ser for oss store muligheter med Bluetooth i kombinasjon med Wireless LAN. Standard IEEE 802.11b (WLAN) brukes mot Internett og faste forbindelser, mens Bluetooth knytter de små enhetene sammen, sier produktsjef Per Ivar Strand i Toshiba Norge.

Mellom mus, menn og mobiler

Et typisk bruksområde vil være en konferansesituasjon, hvor foredragsholderen legger frem en presentasjon som han henter ned live gjennom WLAN-kortet sitt. Alle møtedeltagerne er utstyrt med Bluetooth-kort i laptopene sine, og mottar bilder, video og Powerpoint-ark fra foredragsholderen.

Deltakerne kan for eksempel også chatte med hverandre via Bluetooth under møtet, eller “låne” ringekapasiteten til en mobiltelefon som ligger i en jakkelomme for å sende en kjapp e-mail hjem. Programvare for å gjøre slike oppgaver mulig følger med kortene.

Annonse


I første omgang kan et Bluetooth-kort kommunisere med opptil 7 andre enheter. Foreløpig er det ikke mange andre tilgjengelig Bluetooth-dingser på markedet for Toshibas kort å kommunisere, men dette vil utvilsomt forandre seg i løpet av året.

Forklarer flopp

På årets CeBIT-messe skulle Bluetooth vises frem i all sin prakt for verdens samlede teknologi-presse, men viste istedet at teknologien var langt fra idiotsikker (se Bluetooth floppet under CeBIT)

Strand er overrasket over at dette skjedde, og hevder at Toshiba ikke har noen problemer med å få de forskjellige Bluettoth-enhetene til å kommunisere.

– Det kan være flere grunner til det som skjedde på CeBIT. Det kan rett ha slett blitt kluss med for mange enheter i nærheten av hverandre på samme tidspunkt, eller man kan ha prøvd å installere kopibeskyttet programvare på flere maskiner, sier Strand til ITavisen.no. .