Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rykter om ny PDA fra Psion

CeBIT/Hannover: Psion nekter å uttale seg om kommende produkter. Men tramper du dem hardt nok på tærne glipper det litt. En ny modell vil se dagens lys i løpet av høsten.

Psion har slitt tungt på PDA-markedet, og opplevde i fjor en beskjeden vekst på 5 prosent. Det er ikke stort å skryte av, når veksten i markedet totalt sett lå på om lag 100 prosent. Psions PR-sjef, Leonie Toal, virker ikke særlig tilpass når vi ber henne forklare det begredelige resultatet.

Industrimaskiner

I stedet påpeker hun at Psion opplever en stor vekst innenfor områdene nettverkskort og datafangst. -Vi har hatt fokus på industrimaskiner og der gjør vi det bra. Her ligger vi på tredjeplass på verdensbasis. Vi la også mye arbeid i telefonen vi skulle utvikle sammen med Motorola (Odin). Men når Motorola trakk seg ut ble vi stående uten brikker.

-Å skaffe en ny leverandør ville forsinke prosjektet så mye at flere konkurrenter ville kommet oss i forkjøpet med sine produkter, sier Toal.

Stille

I september i fjor lovet direktør i Psion PLC, Margaret Rice-Jones at Psion ville komme med nye produkter på løpende bånd. Siden har det vært tyst som i graven. På årets CeBIT viser Psion et par fremtidskonsepter som nok ikke vil være mer enn det i mange år fremover.

Noen ny PDA fikk vi altså ikke se, og men når vi påpekte at Psion ikke hadde greid å få mye ut av Symbians Quartz referansedesign gikk Toal øyeblikkelig i forsvar. -Selv om vi ikke viser det her vil vi komme med en ny PDA til høsten.

Bluetooth

Beholder dere tastaturet, får den fargeskjerm og blir den på størrelse med Revo, Series 5 eller netBook?
-Den får samme form som de tidligere modellene og innbygget Bluetooth. Men vi har foreløpig ingen planer om fargeskjerm.

Mer vil ikke Toal si. Vi våger like vel å anta at Psion vil putte Bluetooth i en Revo-lignende modell.