Magcom telefon

Annonse


MagCom-telefonen lansert

Magcom telefonFørsteinntrykket av telefonen er at den er stor. Faktisk litt større og mer klumpete enn vi hadde forventet. Men skjermen er god, og svært lesevennlig. Bakgrunnsbelysningen som sitter i høyre del av skjermen gir litt for ujevn belysning. Oppløsningen er på 64.000 punkter, noe som gir rikelig med plass til tekst. Telefonen betjenes enkelt med en hånd

Stygg antenne

Designmessig er telefonen lekker, men kunne godt ha vært noe mer avrundet i partiet rundt hengslingen. Antennen er lang, tynn og stygg, og bærer preg av på være et nødvendig onde. Ettersom telefonen er i magnesium har det ikke latt seg gjøre å bygge inn antennen. Ryktene om at batteriet ikke lar seg bytte ut, er rent vås. Undertegnede brukte 3 sekunder på å finne ut hvordan dette gjøres.

For den som fortsatt er opptatt av stråleverdi kan vi opplyse at SAR-verdien er så lav som 0,04. Telefonen har HTML-leser som også har støtte for XHTML.

Dansk produsent

Telefonen produseres av Flextronix i Danmark, mens selve chassiset støpes ved Tønsberg Magnesium. Produksjonsvolumet er foreløpig begrenset, og telefonen er i første rekke myntet på forretningsmarkedet. Med denne telefonen vil brukerne raskt og enkelt kunne laste ned e-post, eller bruke tjenester via WAP og HTML.

Annonse


Rask HTML

HTML-leseren er rask, noe som først og fremst skyldes at den skipper alt som er av grafikk. Dermed slipper du å bruke tid på å laste ned bilder. Men det betyr også at du mister en del av funksjonaliteten HTML gir. WAP-leseren fungerte stort sett greit, men hadde problemer med enkelte av våre testsider. E-postklienten var en positiv opplevelse med oversiktelig og grei posthåndtering.

Programvaren på telefonen er egenutviklet, og det kan legges til egne applikasjoner for den som måtte ønske det. Dette kan være applikasjoner særlig tilpasset bank-, datafangst eller intranett-tjenester.

Gammeldags teknologi

Men teknologien er gammeldags. MagComs telefon mangler både HSCSD, GPRS og Bluetooth. Flere produsenter lover slike produkter allerede på denne siden av sommeren. Dermed spørs det om ikke MagCom har ventet i lengste laget med lanseringen.

Telefonen, som for øvrig er en trebånds-telefon, er i salg fra og med i dag. Veiledende pris er 7.990 kroner.

Her er MagComs nettside.