Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kommunikasjons-skap til salgs

CeBIT: Telesafe fra Asker har spesialisert seg på et produkt som samler ledningene fra telefonselskapet, kabel-TV og datanett i ett og samme skap.

TeleSafe skap
Det norske selskapet Telesafe fra Haraløkka i Asker har ingen stor og prangende stand på CeBIT. Men de er med, og hevder interessen for deres løsning er stor.

Fra skapet går en multikabel ut til punktene der signalene skal hentes ut.

Splitter

Løsningen gjør det mulig å splitte signalene slik at du kan bruke mange TV’er eller datamaskiner samtidig. Telesafes stand er for spesielt interesserte, og køen av skuelystne kan på ingen måte sies å være plagsom.

De to herrene som snakker varmt om kommunikasjonsskapet er ingeniørene Jon Petter Irgens og Jan Erik Løype. De kan fortelle at selskapet har vært på banen noen år med ulike løsninger for små og store bygg. I fjor omsatte selskapet for 50 millioner kroner. 85 prosent av omsetningen kommer fra eksport.

Hvor skapet skal stå

Håpet er at alle som bygger hus skal se verdien av å ha orden på kablingen. Skapet kan også monteres inn i eksisterende bygg, noe som aktualiserer seg i takt med at stadig flere får inn nye tjenester som bredbånd. Et kommunikasjonskap burde være like naturlig som et sikringsskap, drømmer de to ingeniørene.

Stikkord: Mobil