Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bluetooth floppet under CeBIT

CeBIT:Det som skulle være en storstilt demonstrasjon av trådløs fortreffelighet, utviklet seg til en pinlig seanse for Bluetooth-leverandørene.

Alt var lagt til rette for et show som én gang for alle skulle overbevise verden om Bluetooth-teknologiens forenkling av hverdagen. Den store messehallen i Hannover skulle bli et eneste stort trådløst nettverk for CeBIT-deltakere med håndholdte datamaskiner.

Nektet å snakke

Men det gikk fryktelig galt, melder nyhetsbyrået AP. Kort sagt nektet dingsene å snakke med hverandre og bekreftet dermed det mange har fryktet – at teknologien fremdeles sliter med de samme barnesykdommene den har vært infisert av siden starten for to år siden.

Bluetooth mangler en standardisering som gjør at alle dingser kan kommunisere på tvers av merkegrenser, noe som er et enormt problem for en teknologi som nettopp skal gjøre kommunikasjonen enklere.

Samme standard – ulike spesifikasjoner

En ny standardisert versjon av Bluetooth er utviklet, men vil først bli implementert i nye PDA’er, mobiler og lignende senere denne våren. Det finnes dermed ingen garanti som sikrer at de nye vil snakke med de gamle dingsene.

– På nåværende tidspunkt er standarden definert, men selskapene bruker ulike spesifikasjoner, sier Rene Haag i RFI Mobile Technologies, til AP.

– Det ser ut til at alle Bluetooth-produktene ute på markedet kan ha det samme problemet. Mangelen på mellom-maskinell kommunikasjon kan bli et alvorlig problem for en rekke bedrifter som har satset stort på lansering av Bluetooth-produkter under CeBIT i Hannover. Blant disse er Nokia, HP og Ericsson.