Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Med Farid fra Tønsberg på CeBIT

CeBIT/Hannover: Nær en million mennesker besøker den store CeBIT-messen. En av dem er Mohammand Farid fra Tønsberg. Han jakter på øreplugger.

Farid - original
Mohammand Farid driver selskapet Telecom Products AS, et firma som spesialiserer seg på å importere tilbehør til mobiltelefoner.

Da ITavisen.no traff ham i Hannover stod han med en liten snelle i hånden. Snellen hadde en øreplugg som kunne trekkes ut, og en liten spiralledning som passet til bunnen på en Nokia. Mest minnet den om snellene som brukes på nøkkelringer og heiskort.

Prøvekanin

Farid ville vite om den virket, og undertegnede fikk være prøvekanin. Med proppen i øret mottok jeg samtalen fra Farid.

Det suste og skrapet og var en lite behagelig opplevelse. Uten pluggen hadde jeg ren og klar lyd i telefonens høyttaler. -Dette er ikke bra, konstaterte Farid, som gjerne vil ha en slik løsning i sortimentet.

Stort marked

Markedet for øreplugger, eller bærbar handsfree, er stort. Farid selger til grossister, og har ingen problemer med å bli kvitt produktene. -Vi selger bra, fordi alle som har prøvd våre plugger sier at de gir bedre lyd, sier Farid ubeskjedent.For Farid er CeBIT et nyttig kontaktpunkt mot de mange produsentene av slikt utstyr. De fleste av dem er asiatiske, og det ville være håpløst å få oversikt over markedet uten en slik messe.

Bluetooth-håndfri

-I morgen skal jeg forresten få noen prøver på nye håndfrisett med Bluetooth.

Så liten skal en lader være, mener Farid

Jeg ringer deg så du kan få tatt noen bilder.

Så plukker han frem en liten blå plastdings. -Har du sett en så liten lader? Den er fin å ha med på reise! Denne passer ikke i veggpluggen hjemme så nå lager vi en ny modell, sier Farid, før han fortsetter jakten på saker det kan være kjekt å ha.

Stikkord: Mobil