Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Alcatel 511 – Mobiltelefon for moteløver

CeBIT/Hannover: Nokia var først ute med den knøttlille 8210. Siden har flere forsøkt seg med lignende formfaktor. Nå er det Alcatels tur, og resultatet imponerer.

Alcatel 511
Alcatel 511 er selskapets heteste nyhet i mobiltelefonhallen på CeBIT. Den knøttlille telefonen har front i aluminium og detaljer i rødt, blått eller grått. Med en vekt på 75 gram og ultrakompakt design vil dette i følge Alcatel være verdens minste mobiltelefon for massemarkedet.

Savner GPRS

Telefonen er både lekker og funksjonell, men den mangler GPRS. Alcatel vil først begynne å levere GPRS-telefoner mot slutten av året, mens OT 511 skal være klar i juli. Målgruppen for telefonen er den såkalte generasjon M (mobil-generasjonen). Det vil si unge mennesker som bruker telefonen som en blanding av statusobjekt, meldingssentral, og underholdningsapparat.

WAP

Telefonen får imidlertid WAP. Det vil generasjon M ha, om vi skal tro Alcatel. De har derfor gitt telefonen WAP 1.1. Om dette er et klokt valg kan sikkert diskuteres. Flere produsenter er klare med WAP 1.2.1-telefoner, og med de mulighetene dette gir for nye tjenester kan WAP 1.1 komme til å gå ut på dato. Om utviklingen av innhold på WAP 1.2 følger tempoet på WAP 1.1 er det imidlertid liten grunn til å gi WAP 1.1 på båten med det første.

Lydhør

Telefonen har mulighet for opptak av 4 minutter med lyd. Denne lyden kan også brukes som varselsignal når telefonen ringer. Dette er den samme teknologien som ligger i Panasonic GD92. De tostemte ringetonene i telefonen minner også mye om Panasonic. På OT 511 kan du dele opptakene dine med andre. Du kan også laste ned logoer, ringemelodier og animasjoner.

Som sagt, en ekte generasjon M-telefon. Men teknofreakene vil nok velge noe annet.

Stikkord: Mobil