Alcatel 511

Annonse


Alcatel 511 – Mobiltelefon for moteløver

Alcatel 511Alcatel 511 er selskapets heteste nyhet i mobiltelefonhallen på CeBIT. Den knøttlille telefonen har front i aluminium og detaljer i rødt, blått eller grått. Med en vekt på 75 gram og ultrakompakt design vil dette i følge Alcatel være verdens minste mobiltelefon for massemarkedet.

Savner GPRS

Telefonen er både lekker og funksjonell, men den mangler GPRS. Alcatel vil først begynne å levere GPRS-telefoner mot slutten av året, mens OT 511 skal være klar i juli. Målgruppen for telefonen er den såkalte generasjon M (mobil-generasjonen). Det vil si unge mennesker som bruker telefonen som en blanding av statusobjekt, meldingssentral, og underholdningsapparat.

WAP

Telefonen får imidlertid WAP. Det vil generasjon M ha, om vi skal tro Alcatel. De har derfor gitt telefonen WAP 1.1. Om dette er et klokt valg kan sikkert diskuteres. Flere produsenter er klare med WAP 1.2.1-telefoner, og med de mulighetene dette gir for nye tjenester kan WAP 1.1 komme til å gå ut på dato. Om utviklingen av innhold på WAP 1.2 følger tempoet på WAP 1.1 er det imidlertid liten grunn til å gi WAP 1.1 på båten med det første.

Lydhør

Telefonen har mulighet for opptak av 4 minutter med lyd. Denne lyden kan også brukes som varselsignal når telefonen ringer. Dette er den samme teknologien som ligger i Panasonic GD92. De tostemte ringetonene i telefonen minner også mye om Panasonic. På OT 511 kan du dele opptakene dine med andre. Du kan også laste ned logoer, ringemelodier og animasjoner.

Som sagt, en ekte generasjon M-telefon. Men teknofreakene vil nok velge noe annet.

Annonse