Siemens-PDA X2

Annonse


To nye håndholdte fra Siemens

Siemens-PDA X2Siemens har vist frem fem nye mobiltelefoner allerede (se vår dingseoversikt) , og holder koken oppe med sin nye MultiMobile PDA, og SIMpad SL4.

MultiMobile

Dette er en Pocket PC PDA med Windows CE 3.0, som faktisk også har en innebygd GSM mobiltelefon med alltid-på-teknologien GPRS.

Multimobile har kortplass for Compact Flash og MultiMediCard (SMS), og en 65.000-fargers skjerm med backlight. Operativsystemet kommer med både wap- og HTML-leserer, såvel som Pocket Word, Pocket Excel, Outlook, Media Player, og synkroniseringsmuligheter gjennom USB-porten mot populære programvarepakker som MS Outlook og Lotus Organizer.

Annonse


SIMpad SL4

Siemens lanserer også en fiffig PDA med en noe større skjerm enn det de fleste er vant med. SIMpad måler 26x18x3 cm, veier nesten ett kilo, og lar deg skrive inn data enten via et virtuelt skjermtastatur, eller med vanlig håndskriftgjenkjenning.

Operativsystemet er også her Windows CE 3.0, men inneholder også full støtte for Java 1.2.

Det er riktignok ingen innebygd mobiltelefon i SIMpad, men man baserer seg på å bruke PDA-en sammen med en vanlig GSM-telefon. Alternativt kan man også bruke et nettverkskort eller en cardphone gjennom PC-kortplassen.

SIMpad vil komme i 2 utgaver, CL4 for privatmarkedet, og SL4 med litt flere nettverksmuligheter for bedriftsmarkedet. CL4 vil koste ca 10.000 kroner, mens CL4 vil havne et sted mellom 11- og 12.000 kroner.