Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Magix Music Studio Generation 6

Hvem sa at man må punge ut tusenvis av kroner for å få en profesjonelle programpakker for audio- og MIDI-sequencing? Magix Music Studio gjør det meste, til en pris du kan leve med.

TIL MUSIKKSKOLEN

Det går tydeligvis trend i å resirkulere programkoden fra større og mer «anerkjente» musikk-programvarehus for tiden. eJay lager en Cubasis-klone med sitt studio-program, og det viser seg at Magix Music Studio Generation 6 er en slags revidert miniutgave av emagics populære Logic Audio.

Dette er både vel og bra for oss hobbymusikere, da resultat er billigere programvare som egentlig oppfører seg i stor grad som «de store gutta».

Mye funksjonalitet

Magix Studio håndtere opptil hele 256 MIDI-spor, 24 lydspor, og har et omfattende arsenal av vanlige redigeringsmuligheter for både audio og MIDI.

En av hovedgrunnene til at dette programmet er et så godt kjøp, er at man aldri tidligere har hatt tilgang til en profesjonell sequencer med full støtte for DirectX- og VST-plug-ins for under 500 kroner. Magix har også en vesentlig fordel fremfor sin naturlige konkurrent eJay Studio, som kun støtter VST-effekter, og ikke VST 2.0 instrumenter.

VST-instrumenter er små men kraftig programmer, som fungerer som virtuelle synthesizere på datamaskinen din. Disse kan du spille og kontrollere via MIDI, som om de hadde vært virkelige eksterne synthesizere – selv om du riktignok trenger en kraftig maskin for å få det hele til å fungere smertefritt (særlig hvis du har ambisjoner om å bruke flere virtuelle instrumenter samtidig).

Magix vs eJay

Overraskende nok viser den allerede imponerende pakken fra Magix seg å også inneholde et eget separat program for opptak og miksing av opptil 24 forskjellige lydspor, med en rekke redigerings og prosesseringsmuligheter. Dette er en velkommen bonus, og et nyttig verktøy for time-stretching og andre effekter. Mye av den øvrige audio-funksjonaliteten i Audio Studio er også dekket i tilfredsstillende grad av selve hovedprogrammet.

Magix Music Studio er en sequencer med flere muligheter enn eJay Studio, og virker samtidig å være mindre ressurskrevende fra maskinens side. Forøvrig er det også en kjensgjerning at mens mange vil finne eJays program lett å komme i gang med, så kan Magix Music Studio være litt avskrekkende de første gangene du bruker det…

Programmet finnes også i en DeLuxe-versjon som har flere spor, flere effekter, flere VST-instrumenter, og et stort lydbibilotek.

Annonse
Stikkord: generell test, testprodukt