Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Teknomesse med båndtvang

Verdens største IT-messe, CeBIT viser en vidunderlig trådløs verden der alle kommuniserer fritt. Men på pressesenteret sloss alle om veggpluggene.

CeBIT presserom
Det strømmer på med journalister til verdens største teknomesse. I løpet av et par hektiske dager er det ventet at rundt 14.000 journalister skal ha vært innom dørene. De fleste av dem ender opp i pressesenteret.

Drop in

I en rekke små rom presser journalistene seg sammen. Arbeidsplassene er små, og det er mange om beinet.

Med det samme noen reiser seg tar minst ti andre sikte på plassen som blir ledig. Om den blir det da. For mange våger ikke slippe taket i den halvmeteren de har kapret, og reiser seg bare aller nødigst for å hente pressemeldinger i rommet ved siden av.

Plug and pray

Men lykken er ikke nødvendigvis en plass ved pressebordet. Har du ikke et godt gammeldags analogt modem kan du like gjerne sette deg i nærmeste restaurant.

Der kan du trøste deg med billig drikke og tenke gjennom hva du egentlig gjør her nede. For du kom vel egentlig for å se på teknologiske nyvinninger?

Og de finner du i alle fall ikke i pressesenteret. Tyske telefonlinjer er ingen spøk, og du kommer ikke på nett før du har satt ny bakkerekord i modemkonfigurering. Men når du endelig er på nett kan du ta deg en velfortjent pause. Bare husk å starte sendingen av artiklene dine først. Så rekker de kanskje frem før pausen er over.

Mangler avtale

Den trege forbindelsen burde jo egentlig ikke være noe problem. I sekken har vi med oss telefoner med GPRS og HSCSD.

Etter å ha kastet bort et par underbetalte timer på AT-kommandoer og besvergelser måtte vi bite i det sure eplet og kontakte vår mobiloperatør. -Hæ? Har ikke avtale med tyskerne?

Det skulle altså vise seg at verken GPRS eller HSCSD virker på roaming. Og det blir liksom litt feil å tegne ett års abonnement hos Fritz bare for å slippe å kaste bort noen timer i pressesenteret.

Fra nå av lar jeg pressesenter og datalinjer seile sin egen sjø. Jeg får heller ringe redaksjonssjefen på god gammel GSM og lese ham teksten. Han er heldig vis så gammel at han lærte å ta diktat på barneskolen.