Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rødøyet mus uten hale

CeBIT: Onsdag lanserte Logitech en ny mus uten verken ledning eller kule – et imponerende verktøy mot museskader.

Logitech Mouse Man 1
Optiske mus har ingen roterende kule som må renses. Optiske mus er raskere og nøyaktige, og egner seg derfor utmerket til spill, tegne- og konstruksjonsprogrammer på store skjermer.

Trådløse mus kan flyttes fritt rundt på skrivebordet, uten ledning som henger fast i papirbunker og velter kaffekopper.

Ingen enkel kombinasjon

Både Logitech og Microsoft leverer både optiske mus og trådløse mus, men ingen av dem har hittil greid å kombinere de to teknologiene, fordi de slukte så mye strøm.

En trådløs mus må nemlig hente strøm fra et batteri. Prototypen til Logitechs første trådløse optiske mus tømte to vanlige batterier på tre dager. Batteriene i den ferdige Cordless MouseMan Optical holder i tre måneder.

Mus med lynskarpe øyne

Cordless MouseMan Optical er ekstremt presis. Den optiske musa »ser» underlaget med 800 punkters oppløsning, «fotograferer» det 1500 ganger i sekundet, behandler dataene i en digital signalprosessor, sender dem til PC-en og viser markørbevegelsen på skjermen.

For at den optiske musa skal »se», må en rødglødende LED under musa belyse underlaget. Jo mørkere underlag, jo kraftigere lyser den LED-en.

Til å utvikle den nye musa, fikk Logitech hjelp fra HP-selskapet Agilent Technologies.Logitech Mouse Man 2

Til Norge i april

Cordless MouseMan Optical har samme metallic-blå ytre som »gamle» Logitech Wheel Mouse. Den betjenes med to matt-grå knapper, tommelknapp og rullehjul som alle kan programmeres.

Musa kobles til PC eller Mac via USB- eller PS/2-grensesnitt, har fem års garanti og kommer i salg i Norge begynnelsen av april til 800 kr med moms.

Unngå museskader

I tillegg til musene som følger med nye PC-er, selges det årlig erstatningsmus for 4,5 milliarder kroner. De fleste kommer fra Logitech og Microsoft.

Mange ønsker seg en bedre mus for å unngå museskader. En god mus kan forhindre plager og smerter, men det viktigste er at du sitter rett: Overarmene skal henge rett ned inntil kroppen, og underarmen hvile på skrivebordet.